Què és l'astigmatisme i com es corregeix?

Ulleres Munich + vidres graduats per 72 €! Enviament GRATUÏT en 24 H*!

  *Productes en stock / Recull gratis als nostres centres

Què és
l'astigmatisme?

L'astigmatisme és un dels defectes visuals més freqüents i és causat per una doble curvatura corneal (com una pilota de rugbi). L'astigmatisme pot afectar tant a la visió de prop com de lluny.


Igual que la miopia i la hipermetropia, és un error refractiu, és a dir, un problema anatòmic de l'ull que ens fa difícil enfocar bé.

Causes i símptomes de l'astigmatisme

La manifestació dels símptomes de l'astigmatisme depèn de l'edat, el tipus d'astigmatisme i la quantitat de diòptries.


L'efecte més notable quan hi ha diverses diòptries, és a dir, graduacions altes d'astigmatisme, és una visió no nítida, fent que els objectes es vegin borrosos, tant de lluny com de prop. Per a graduacions baixes poden no percebre's símptomes a la visió. En aquest cas, l'astigmatisme només serà detectat mitjançant una revisió òptica.


No obstant això, tant per a altes com a baixes graduacions, també apareixen altres símptomes derivats de tenir una mala visió com el mal de cap, la fatiga visual, els ulls vermells o la dificultat de veure a la nit amb nitidesa.


Astigmatisme amb miopia o hipermetropia?

En la majoria dels casos l'astigmatisme va associat a un altre problema de refracció com la miopia (astigmatisme miòpic) o la hipermetropia (astigmatisme hipermetròpic). Són molt pocs els que tenen un astigmatisme pur.

Si no veus correctament és necessari acudir a un especialista. Aquest et farà les proves pertinents utilitzant les eines adequades i determinarà quin és el diagnòstic i la solució posterior.


Apropa't a les nostres botigues

Com corregir l'astigmatisme?

L'astigmatisme es corregeix mitjançant l'ús d'ulleres o lents de contacte amb lents tòriques. Si la graduació és baixa, es podran dur només per a activitats que requereixin un esforç d'enfocament; si és alta, es faran servir de manera habitual.

Vine a un dels nostres centres i t'assessorem. Pots triar entre més de 2.000 muntures.


Veure totes les muntures

Astigmatisme i nens

Un dubte freqüent sobre l'astigmatisme és quan posa'ls-hi ulleres als més petits. La millor opció en qualsevol cas serà anar a un especialista i que li faci a l'infant l'examen oportú i determini si té astigmatisme i si és o no necessari posar-li ulleres.

Sovint l'astigmatisme apareix a una edat primerenca, per la qual cosa detectar-lo a temps pot evitar que el petit tingui problemes a l'escola per un astigmatisme no corregit.

Desapareix l'astigmatisme?

L'astigmatisme no es pot prevenir, però sí que pot detectar-se a través d'una revisió de la vista i ser corregit posteriorment mitjançant l'ús d'ulleres o lents de contacte tòriques. D'aquesta manera, s'evitaran possibles problemes futurs de major gravetat.

Apropa't a un dels nostres centres i t'assessorarem.


Veure la botiga més propera

El que diuen de nosaltres

4.65 /5

Basant-se 12328 opinions

"Molt bona atenció!"

-Client verificat Trustedshops - 27/05/2023

"Seriedad, fluidez en la comunicación y rapidez en los envíos. Todo ok"

-Client verificat Trustedshops - 27/05/2023

""

-Client verificat Trustedshops - 27/05/2023

"Todo perfecto"

-Client verificat Trustedshops - 27/05/2023

""

-Client verificat Trustedshops - 26/05/2023

go to top Go to top