Gafas progresivas

Ulleres Progressives

Tipus de vidres i avantatges

Hi ha diversos tipus de lents que corregeixen la vista cansada o presbícia: les lents monofocals, les bifocals i les progressives.

Les preferides per més de la meitat de la població són les ulleres progressives, perquè permeten veure bé a més d'una distància amb comoditat i sense necessitat de posar i treure les ulleres continuament.

Tipus de vidres progressius

I com evitar els problemes d'adaptació

Els vidres progressius permeten enfocar els objectes en distàncies diferents i fer una transició entre aquestes distàncies que sigui progressiva i suau.

En general, la zona inferior del vidre es gradua per a la visió de prop, la superior per veure-hi des de lluny i el centre es destina a les distàncies intermèdies.


Hi ha 2 tipus de lents progressives: convencionals i digitals

Els diferents tipus de vidres progressius defineixen i prioritzen unes distàncies de visió per sobre d'unes altres i el seu propòsit és que el camp de visió sigui, tècnicament, el més complet possible i que la transició entre les graduacions sigui còmoda. No es tracta només de veure-hi “de prop”. De prop és una distància de lectura, de 35-40 centímetres, mentre que la pantalla de l'ordinador és una distància mitjana, de 70-80 centímetres i la del televisor, de 3 o 4 metres, es considera de lluny.  • Ulleres amb vidres progressius convencionals. Les ulleres progressives convencionals es fabriquen d’una manera més tradicional i amb dissenys més antics. Es realitzen amb dissenys preestablerts i més bàsics. Són dissenys menys adaptats al client, per la qual cosa l'adaptació sol costar més i l'ús no és tan còmode, dependrà de la graduació que tingui l’usuari (a major graduació, pitjor adaptació) i de l'ús que en faci (sobre tot si utilitza l’ordinador).
  • Ulleres amb vidres progressius digitals i digitals personalitzats. Aquests vidres progressius, també coneguts com a progressius Free Form, tenen en compte molts més paràmetres personalitzats que les lents estàndard. Es tenen en compte dades de la persona com la graduació de la persona, tant des de lluny com de prop, la mesura entre els seus ulls, els hàbits de lectura, etcètera i, mitjançant càlculs matemàtics, es defineixen les zones visuals. Com més exacta és la posició de la lent respecte als ulls, més exacte serà el paràmetre que utilitzarem per produir les teves ulleres i augmentar el teu camp de visió. Per tant, augmentarà el confort i l'adaptació. L'adaptació amb aquests progressius és més fàcil i l'ús, més còmode.

Evitar els problemes d'adaptació

Els problemes d'adaptació s'eviten principalment amb una prescripció correcta i amb una bona valoració de les teves necessitats i de les distàncies que facis servir més. Les teves lents progressives seran tan especials com ho sigui la teva visió. A Òptica & Audiologia Universitària tenim una àmplia varietat de productes de diferents gammes a preu econòmic i t'ajudarem a trobar el que millor s'adapti a les teves necessitats després de fer-te una revisió gratuïta de la vista.

Exemple preus de vidres progressius a Òptica Universitària:

  Preu mercat

Preu Òptica & Audiologia Universitària

Estalvi total
Tecnologia digital Framefit 730€ 350€ 380€ (-48%)
Tecnologia digital Facefit 830€ 390€ 440€ (-47%)
Ocupacionals (ordenador) 350€ 175€ 175€ (-50%)

El preu dels vidres inclosos a la promoció 2x1 és el dels progressiuos digitals Precision Superb (consultar vigència de la promoció). Preus no acumulables a altres promocions.

Què és la vista cansada o presbícia?

Símptomes i tractament

La presbícia és un defecte als ulls que impedeixen enfocar correctament les imatges en les distàncies curtes. La causa de la vista cansada no és altra que l'edat. El cristal·lí és la part de l'ull que, gràcies a la seva flexibilitat, canvia de forma quan enfoques els objectes.

Aquesta propietat es coneguda com l' ‘acomodació”. Amb el pas dels anys es torna més rígid, provocant que la imatge sigui menys nítida i ja no enfoqui tan bé.

gafas graduadas con progresión en hombre

Quan apareix la presbícia?

"Quins són els símptomes? Em passarà a mi? Té tractament?"

Els primers símptomes de la vista cansada es manifesten generalment entre els 40 i els 45 anys.

La presbícia seguirà augmentant fins estabilitzar-se entre els 55 i els 60 anys. Sabràs que ha aparegut quan tinguis problemes per a llegir amb poca llum o sentis la necessitat d'allunyar els objectes par veure'ls amb comoditat. Si veus borroses les etiquetes dels productes del supermercat o no pots llegir els missatges del mòbil, la presbícia ha arribat a la teva vida, i ha vingut per a quedar-se.

Les persones amb hipermetropia tendeixen a desenvolupar la presbícia abans que les persones amb miopia.

Aquests són els símptomes principals de la vista cansada:

  • Extens els braços o aixeques les ulleres per a no veure borrós
  • Al llegir sents fatiga visual o mal de cap
  • Els ulls et piquen o couen quan treballes amb l'ordinador
  • Major sequedat als ulls i necessitat de major parpelleig
  • Augment de fotofòbia (comença a molestar la llum solar)
  • Tens dificultat per a llegir la lletra petita

El 81% de la població major de 45 anys i el 98% de la població major de 65 anys desenvolupa aquest problema ocular així que sí, et passarà a tu.

La bona notícia és precisament aquest, la vista cansada es pot corregir amb lents oftàlmiques, lents de contacte o mitjançant cirurgia. Quan abans es detecti i es corregeixi, millor adaptació tindrà la persona als vidres progressius. Per això són importants les revisions anuals que en els nostres centres són gratuïtes.

Altres tractaments per a la vista cansada o presbícia


gafas graduadas progresivas en mujer

Lents oftàlmiques

Ulleres de prop (Monofocals)

Els vidres monofocals són els que tenen una sola graduació. Si no tens miopia, astigmatisme o hipermetropia i només necessites enfocar objectes de prop, potser només sigui suficient amb unes ulleres de lectura graduades exclusivament per a la teva presbícia. Això sí, quan vulguis enfocar objectes llunyans hauràs de treure-te-les. Si aquesta és l'opció que t'aconsegen els nostros òptics-optometristes, et recomanem que no utilicis ulleres premuntadas, perquè la seva qualitat és pèssima, tot i que siguin molt barates.


Ulleres per a ordinador (Ocupacionals)

Especialment recomenades per a les personas que requereixen una bona visió d'aprop per a desenvolupar la seva professió, faciliten la lectura i el treball a l'ordenidor. Si en les lents progressives convencionals es prioritza la visió de prop i la visió de lluny, en el cas de les ocupacionals la prioritat es repartiex entre la distància propera (lectura) i la distància intermitja (ordinador). En ser graduacions més pròximes, la transició és menys brusca i l'adaptació sol ser més ràpida. Tot i que no es pot veure a distàncies llunyanes amb les ulleres posades


Vidres bifocals

Aquests vidres tenen una secció marcada a la lent que serveix per veure en distàncies curtes mentre que la resta de la lent permet veure de lluny i no cobreix les distàncies mitjanes. La seva principal característica és que no hi ha progressió entre una zona i l'altra. Per la poca comoditat que ofereix en general i per la poca estètica que té aquest tipus de solució, en molts pocs casos es recomana.

mujer haciendo yoga con lentillas

Lents de contacte

Lents de Contacte Progressives o Multifocals

"Existeixen lents de contacte per a vista cansada? Si mai n'he portat, puc portar-ne ara? Puc seguir portant lents de contacte com fins ara una vegada tinc els primers símptomes de presbícia?"

Cada any més persones amb vista cansada opten per les lents de contacte progressives o multifocals para donar solució a la seva deficiència visual. Les lents de contacte progressives, són lents de contacte amb diferents graduacions en una mateixa lent de contacte. Normalment inclouen una graduació per a veure de prop, una altra per a veure a mitja distància i una altra per veure de lluny.

Les lents de contacte multifocals es poden alternar amb ulleres progressives sense problema. Segons la necessitat de cada persona, es pot escollir portar una o l'altra.

Per desconeixement, moltes persones pensen que una vegada que tenen vista cansada no poden seguir portant lents de contacte com havien fet en els anys anteriors, o a l'inrevés, persones que mai no n'han portat no saben que existeixen lents per a vista cansada.. Aquí tens la informació per a descobrir que no tens que canviar d'hàbits quan et prescriuen presbícia (vista cansada).

familia en la playa con gafas de sol

Ulleres de sol progressives

Quines ulleres de sol he de portar si tinc vista cansada? Puc graduar les meves ulleres de sol amb vidres progressius?

Actualment, pràcticament qualsevol ullera de sol es pot graduar per a una persona que tingui vista cansada i necessiti ulleres de sol graduades progressivas.

Existeixen ulleres de sol amb vidres progressius de tot tipus: ulleres esportives, amb vidres polaritzats, fotocromàtics, emmirallats o degradats entre moltes altres opcions. Tenir la vista cansada en gairebé cap cas representa un problema a l'hora d'escollir les teves ulleres sol.