Ulleres Progressives

Descobreix la comoditat i versatilitat de les ulleres progressives a Òptica Universitària. La nostra selecció d'ulleres progressives ofereix una visió sense esforç a totes les distàncies, proporcionant una solució elegant i funcional per a les teves necessitats visuals.

Què corregeixen les ulleres progressives?

Les lents progressives són una solució òptica multifuncional que corregeix diversos problemes visuals en una sola lent. Permeten una visió nítida a totes les distàncies, abordant la miopia, la hipermetropia i la presbícia, el que significa que poden ser utilitzades per veure de prop, a distància i a distàncies intermèdies sense la necessitat de canviar d'ulleres.

gafas graduadas con progresión en hombre

Tipus de vidres progressius

Els diferents tipus de vidres progressius defineixen i prioritzen unes distàncies de visió per sobre d'unes altres i el seu propòsit és que el camp de visió sigui, tècnicament, el més complet possible i que la transició entre les graduacions sigui còmoda. No es tracta només de veure-hi “de prop”. De prop és una distància de lectura, de 35-40 centímetres, mentre que la pantalla de l'ordinador és una distància mitjana, de 70-80 centímetres i la del televisor, de 3 o 4 metres, es considera de lluny.

Ulleres amb vidres progressius convencionals

Les ulleres progressives convencionals es fabriquen d’una manera més tradicional i amb dissenys més antics. Es realitzen amb dissenys preestablerts i més bàsics. Són dissenys menys adaptats al client, per la qual cosa l'adaptació sol costar més i l'ús no és tan còmode, dependrà de la graduació que tingui l’usuari (a major graduació, pitjor adaptació) i de l'ús que en faci (sobre tot si utilitza l’ordinador).

Ulleres amb vidres progressius digitals i digitals personalitzats

Aquests vidres progressius, també coneguts com a progressius Free Form, tenen en compte molts més paràmetres personalitzats que les lents estàndard. Es tenen en compte dades de la persona com la graduació de la persona, tant des de lluny com de prop, la mesura entre els seus ulls, els hàbits de lectura, etcètera i, mitjançant càlculs matemàtics, es defineixen les zones visuals. Com més exacta és la posició de la lent respecte als ulls, més exacte serà el paràmetre que utilitzarem per produir les teves ulleres i augmentar el teu camp de visió. Per tant, augmentarà el confort i l'adaptació. L'adaptació amb aquests progressius és més fàcil i l'ús, més còmode.

Evitar els problemes d'adaptació

Els problemes d'adaptació s'eviten principalment amb una prescripció correcta i amb una bona valoració de les teves necessitats i de les distàncies que facis servir més. Les teves lents progressives seran tan especials com ho sigui la teva visió. A Òptica & Audiologia Universitària tenim una àmplia varietat de productes de diferents gammes a preu econòmic i t'ajudarem a trobar el que millor s'adapti a les teves necessitats després de fer-te una revisió gratuïta de la vista.

Exemple preus de vidres progressius a Òptica & Audiologia Universitària:

  Preu mercat

Preu Òptica & Audiologia Universitària

Estalvi total
Tecnologia digital personalitzada Prats 775€ 335€ 440€ (-57%)
Tecnologia digital personalitzada Zeiss 910€ 415€ 495€ (-55%)
Ocupacionals (ordinador) 350€ 178€ 196€ (-52%)

El preu dels vidres inclosos a la promoció 2x1 és el dels progressiuos digitals Precision Superb (consultar vigència de la promoció). Preus no acumulables a altres promocions.

Tractaments per a la vista

Lents oftàlmiques

Ulleres de prop (Monofocals)

Els vidres monofocals són els que tenen una sola graduació. Si no tens miopia, astigmatisme o hipermetropia i només necessites enfocar objectes de prop, potser només sigui suficient amb unes ulleres de lectura graduades exclusivament per a la teva presbícia. Això sí, quan vulguis enfocar objectes llunyans hauràs de treure-te-les. Si aquesta és l'opció que t'aconsegen els nostros òptics-optometristes, et recomanem que no utilicis ulleres premuntadas, perquè la seva qualitat és pèssima, tot i que siguin molt barates.

Ulleres per a ordinador (Ocupacionals)

Especialment recomenades per a les personas que requereixen una bona visió d'aprop per a desenvolupar la seva professió, faciliten la lectura i el treball a l'ordenidor. Si en les lents progressives convencionals es prioritza la visió de prop i la visió de lluny, en el cas de les ocupacionals la prioritat es repartiex entre la distància propera (lectura) i la distància intermitja (ordinador). En ser graduacions més pròximes, la transició és menys brusca i l'adaptació sol ser més ràpida. Tot i que no es pot veure a distàncies llunyanes amb les ulleres posades.

Vidres bifocals

Els vidres bifocals tenen una secció marcada a la lent que serveix per veure en distàncies curtes mentre que la resta de la lent permet veure de lluny i no cobreix les distàncies mitjanes. La seva principal característica és que no hi ha progressió entre una zona i l'altra. Per la poca comoditat que ofereix en general i per la poca estètica que té aquest tipus de solució, en molts pocs casos es recomana.

mujer haciendo yoga con lentillas

Lents de Contacte Progressives o Multifocals

"Existeixen lents de contacte per a vista cansada? Si mai n'he portat, puc portar-ne ara? Puc seguir portant lents de contacte com fins ara una vegada tinc els primers símptomes de presbícia?"

Cada any més persones amb vista cansada opten per les lents de contacte progressives o multifocals para donar solució a la seva deficiència visual. Les lents de contacte progressives, són lents de contacte amb diferents graduacions en una mateixa lent de contacte. Normalment inclouen una graduació per a veure de prop, una altra per a veure a mitja distància i una altra per veure de lluny.

Les lents de contacte multifocals es poden alternar amb ulleres progressives sense problema. Segons la necessitat de cada persona, es pot escollir portar una o l'altra.

Per desconeixement, moltes persones pensen que una vegada que tenen vista cansada no poden seguir portant lents de contacte com havien fet en els anys anteriors, o a l'inrevés, persones que mai no n'han portat no saben que existeixen lents per a vista cansada.. Aquí tens la informació per a descobrir que no tens que canviar d'hàbits quan et prescriuen presbícia (vista cansada).

familia en la playa con gafas de sol

Ulleres de sol progressives

Quines ulleres de sol he de portar si tinc vista cansada? Puc graduar les meves ulleres de sol amb vidres progressius?

Actualment, pràcticament qualsevol ullera de sol es pot graduar per a una persona que tingui vista cansada i necessiti ulleres de sol graduades progressivas.

Existeixen ulleres de sol amb vidres progressius de tot tipus: ulleres esportives, amb vidres polaritzats, fotocromàtics, emmirallats o degradats entre moltes altres opcions. Tenir la vista cansada en gairebé cap cas representa un problema a l'hora d'escollir les teves ulleres sol.

Per què fer servir progressius?

L'ús de lents progressives és una decisió intel·ligent per a aquells que busquen una visió perfecta a totes les distàncies, ja que permeten enfocar de la forma més natural possible. Les ulleres progressives estan dissenyades perquè puguis veure a diferents distàncies sense haver de canviar d'ulleres. A Òptica Universitària, entenem la importància de tenir unes ulleres que s'adaptin al teu estil de vida actiu i a les teves necessitats visuals canviant.

Com saber si necessito ulleres progressives?


És natural que amb el temps la vista canviï. Si et veus obligat a allunyar el mòbil o qualsevol text per llegir-lo amb claredat, podries estar experimentant presbícia, un símptoma comú de l'envelliment ocular.

La presbícia, o vista cansada, es manifesta quan la capacitat d'enfocament de prop disminueix. Això pot fer que sentis dificultats al llegir, treballar en l’ordinador o fer qualsevol tasca que requereixi visió pròxima.

Quan és el moment de considerar les ulleres progressives? Aquí tens alguns senyals:


Dificultat per a llegir de prop:

Si sents que necessites allunyar els objectes per enfocar-los correctament, és un signe clar de presbícia.

Fatiga ocular:

Si experimentes cansament o incomoditat en realitzar activitats de visió pròxima, com llegir durant períodes prolongats, podria ser un indici que necessites ulleres progressives.

Visió borrosa en distàncies pròximes:

Si els objectes pròxims es veuen borrosos o poc definits, fins i tot quan descanses els teus ulls, podria ser el moment de considerar les ulleres progressives.

Com veuré amb ulleres progressives?

Les ulleres progressives estan dissenyades per a proporcionar-te una visió nítida en totes les distàncies: a prop, intermèdia i lluny. Però, com funciona?


Zones de visió

  • Visió de prop: La part inferior de les lents progressives està dissenyada per a ajudar-te a veure objectes pròxims, com un llibre o un telèfon, amb claredat. No necessitaràs moure les teves ulleres o cap per a canviar l'enfocament; simplement mira cap avall.
  • Visió intermedia: La zona mitjana de les lents progressives és ideal per a tasques a distàncies intermèdies, com treballar amb l’ordinador o veure el tauler d'un automòbil mentre condueixes.
  • Visió des de lluny: La part superior de les lents progressives t'ofereix una visió clara a distància, permetent-te veure clarament objectes llunyans, com a senyals de trànsit o el paisatge.


Quin tipus de muntures existeixen per a cristalls progressius?


Altura de la montura

Per a garantir que totes les àrees de visió estiguin correctament incloses en la lent progressiva, l'altura mínima de la muntura ha de ser d'almenys 30 mm. Si la muntura és massa baixa, existeix el risc que una de la s àrees de visió (ja sigui la de lectura o la des de lluny) no s'integri adequadament en la lent, la qual cosa pot resultar incòmode.


Mesura de les ulleres

És essencial que les ulleres no siguin més grans que el teu rostre. D'aquesta manera, les lents quedaran perfectament emmarcades en la teva mirada, garantint una visió perfecta i còmoda.

A Òptica Universitària, comprenem la importància d'una muntura adequada per a les teves lents progressives. La nostra àmplia selecció de muntures està dissenyada per a satisfer aquestes necessitats específiques. Oferim una varietat de models, formes i colors que encaixen perfectament amb les teves lents.