LLUM BLAVA

Què és la llum blava?

La llum blava s'emet de forma natural a través dels raigs solars i de forma artificial mitjançant aparells digitals com smartphones, televisions o tauletes. Aquests dispositius digitals són fonts de llum Led, que emeten un percentatge molt més gran de llum blava que altres fonts naturals.


La llum blava natural col·labora en el manteniment d'un bon ritme circadiari (el cicle de son i vigília natural del cos), ajuda a elevar l'ànim, estimula la memòria i la funció cognitiva i, fins i tot, augmenta l'agudesa mental. En canvi, una sobreexposició a llum blava artificial emesa per fonts de llum LED produeix més dispersió en travessar els medis oculars podent arribar a causar discomfort ocular. Per això, cal prendre les mesures adequades per protegir la vista si es fan servir de manera continuada dispositius amb pantalles digitals.

Riscos de la sobreexposició a la llum blava

L'ús de dispositius digitals que emeten llum blava s'ha multiplicat en els últims anys. Mirem constantment el mòbil, l'ordinador... El que pot acabar sent perjudicial per als nostres ulls. Una exposició perllongada a fonts de llum LED pot desenvolupar fatiga i estrès ocular, pot alterar els ritmes circadiaris o fins i tot, comportar a malalties oculars de major gravetat com la degeneració macular.


  • Fatiga Visual

La llum digital que produeixen les pantalles dels dispositius digitals fa que l'ull hagi de fer un major esforç per enfocar. Per aquest motiu, quan s'està exposat durant un període prolongat de temps a la llum blava de la llum LED, poden desenvolupar símptomes com: mal de cap, ulls vermells, secs o cansats.

Per què utilitzar ulleres amb tractament per a la llum blava?

Per fer front a la llum blava de la llum LED, l'úd'ulleres amb protecció de llum blava és el més recomanat. Alguns dels avantatges són:

  • Protecció permanent

Si fas servir dispositius amb pantalles digitals amb freqüència, les ulleres amb tractament de llum blava et protegeixen reduint l'exposició de llum blava que arriba als teus ulls. Així, evitaràs alguns dels problemes descrits anteriorment i gaudiràs d'una millor salut visual.

  • Qualsevol graduació

El tractament de llum blava pot aplicar-se a qualsevol graduació; a lents monofocals, progressives, ocupacionals... És un filtre que inclouran els teus vidres graduats.

Qui les ha d'utilitzar?

Les ulleres amb filtre de llum blava són aptes per a persones de totes les edats. Però, es recomana el seu ús especialment a treballadors d'oficina, estudiants o persones que s'exposen constantment a pantalles digitals.

Et recomanem fer ús si:

  • Ets la major part del dia treballant davant d'una pantalla digital
  • Dediques a més, gran part del teu temps d'oci a usar dispositius digitals (mòbils, tablets, tv)
  • Passes hores estudiant davant de l'ordinador o un altre tipus de pantalles
  • Passes molt temps jugant a videojocs
  • Passes moltes hores veient la televisió


I, no t'oblidis dels més petits!


Els nens també passen moltes hores davant del televisor i la tauleta. A més, actualment, l'ús de pantalles digitals comença a una edat més primerenca i de forma excessiva en certes ocasions, per això, cal protegir també els seus ulls.

Pensa que en edats avançades la seva exposició haurà estat més gran, pel que hem de protegir-los des de petits.


Fes-te els teus nous vidres amb filtre selectiu de llum blava en qualsevol dels nostres centres i protegeix els teus ulls.